مرجع مهندسی پزشکی ایران

گفتگو با دکتر علی مطیع نصرآبادی

گفتگو با دکتر علی مطیع نصرآبادی   این مصاحبه توسط سرکار خانم نیلوفر حسن (کارشناس مهندسی پزشکی بالینی) صورت ...

گفتگو با دکتر علی مطیع نصرآبادی

 

این مصاحبه توسط سرکار خانم نیلوفر حسن (کارشناس مهندسی پزشکی بالینی) صورت گرفته و بصورت اختصاصی در وبسایت قرار داده شده است.

همانند مقاله قبل ، مصاحبه ای دیگر با یکی از اساتید برجسته ی رشته مهندسی پزشکی صورت پذیرفت تا از زبان خود استاد آنچه را که باید دانست ، بدانیم و عمل کنیم.
آقای دکتر مطیع نصرآبادی سابقه ی تدریس دروس زیادی از جمله الکترونیک 1 و 2 ، حفاظت در سیستم های بیمارستانی ، شبکه های عصبی و نظریه ی آشوب و کاربردهای آن در سه دانشگاه شاهد ، پلی تکنیک و آزاد علوم تحقیقات را دارند.

دکتر علی مطیع نصرآبادی

استاد لطفاً درمورد سوابق کاری ، تحصیلی و آموزشی خود توضیح دهید؟
سلام ، من لیسانس الکترونیک ، فوق لیسانس مهندسی پزشکی بیوالکتریک و دکترای مهندسی پزشکی بیوالکتریک در همه مقاطع از امیرکبیر هستم. در مرکز تحقیقات بیمارستان امام خمینی و مرکز تحقیقات علائم هوشمند و چند شرکت خصوصی کار کرده ام. از سال ۷۶ در دانشگاه امیرکبیر ، آزاد علوم و تحقیقات و شاهد تدریس کرده ام ، الان هم دانشیار گروه مهندسی پزشکی دانشکده فنی دانشگاه شاهد هستم.

به نظر شما ویژگی های یک استاد نمونه چیست؟
در بُعد تدریس پس از آموزش علم و دانش ، دانشجوپروری است. یعنی دانشجویی تربیت شود که هم علم و هم رفتار و هم اخلاق مناسب داشته باشد. دانشجو باید از حالت انفعال و بی توجهی به جامعه و محیط از اطراف خود خارج شود. به دلیل حرف شنویی دانشجو از استاد ، این مهم توسط استاد قابل انجام است. اساتید باید به دانشجویان به چشم افراد خانواده خود نگاه کنند و اگر لازم شد به آنها توصیه و تذکر بدهند.

(خاطره: در یکی از کلاس ها یکی از دانشجویان هر جلسه نیم ساعت دیر می آمد. بعد از سه جلسه به ایشان تذکر داده شد که دیر نیاید. بعد از آن ، ایشان سر ساعت می آمد ؛ بعد از نیم ساعت دوباره بیرون می رفت. دوباره بعد از سه جلسه به ایشان تذکر دادیم که این حضور در کلاس قابل قبول نیست. ایشان ناراحت شد ولی من که ناراحت نیستم ، چون به ایشان مانند پدر یا برادر بزرگ نصیحت کردم).

شما در تدریس خود از چه روش هایی استفاده می کنید که تفاوت ایجاد می کند؟
در مقاطع مختلف فرق می کند. در لیسانس سعی در انتقال مفاهیم پایه ای و تربیت مهندس خوب است. در ارشد و دکترا سعی در پرورش افرادی است که محقق باشند.
بطور کلی استاد باید ایجاد انگیزه کند که افراد خود به خود به دنبال علم باشند ، البته انگیزه اولیه دانشجویان نیز مهم است. کسی که فقط برای وقت گذرانی به دانشگاه آمده ، ایجاد انگیزه کردن برایش خیلی سخت است.

به نظر شما دانشجویان چگونه می توانند از تجارب شما و ديگر اساتيد در جهت خلاقيت و نوآوری بهره بگيرند؟
اگر خود را علاقه مند نشان دهند و به اساتید مراجعه کنند ، می توانند از کمک فکری اساتید بهره ببرند. خلاقیت و نوآوری دارای یک جنبه تخیل پروری است و افرادی که تخیل خوب دارند ، شرط لازم را دارند ولی برای رسیدن به ایده نو سواد علمی هم لازم است تا تخیل در مسیر درست حرکت کند. مثلا با گفتن بازشو ، درب ماشین باز شود. این جنبه تخیل دارد ، حالا باید دید که چگونه می شود آن را پیاده سازی کرد. (هرکسی که گفت بازشو ، نباید باز شود.) حالا می شود پیش اساتید برود و روش خود را برای تحقق این ایده بیان کند.

به نظر شما چگونه می توان با پيشكسوتان ايران و جهان ارتباط برقرار كرد و از تجربيات آنها در جهت آموزش بهتر دانشجويان بهره برد؟
از طریق انجمن های علمی مثلا انجمن مهندسی پزشکی که بیشتر اساتید ایران در رشته مهندسی پزشکی عضو هستند. از طریق ایمیل ؛ برای خودم از کل ایران ایمیل ارسال می کنند ، آنهایی را که بتوانم جواب می دهم.

اهميت پژوهش را در چه می‌ دانيد و چطور دانشجويان خود را به اين امر تشويق می‌ كنيد و چه عواملی را در توسعه ‌پژوهش در كشور مؤثر می ‌دانيد؟
قدم اول در انجام هر کاری ، تحقیق و پژوهش است. یعنی ببینیم دیگران چه کار کرده اند و ما باید چه کار کنیم و با چه روشی کار کنیم؟! باید تفکر افراد به سمت این دیدگاه برود. برای همین باید در کلاس ها افراد تشویق به انجام تمارین بر اساس دیدگاه پژوهشی شوند. در ارشد و دکترا اجبار داریم افراد در درس ها ، یک مقاله جستجو و انتخاب و بعد از خواندن و فهمیدن ، پیاده سازی کنند تا با روش پژوهش آشنا شوند.

جایگاه ایران را در زمینه علوم مهندسی پزشکی با سایر کشورها و نیز آینده دانش مهندسی پزشکی را در ایران چگونه ارزیابی می کنید؟
در آموزش و پژوهش همگام کشورهای تراز اول هستیم. در طرح ممیزی که توسط انجمن مهندسی پزشکی انجام شد ، در منطقه اول هستیم ولی در بُعد صنعتی نیاز به کار بیشتری است.
آینده مهندسی پزشکی در دنیا بسیار درخشان است (با نگاه به هزینه هایی که در آن توسط مراکز علمی دنیا صرف می شود) و در ایران نیز به تناسب آن به دلیل پتانسیل بالای دانشگاه های ما روشن خواهد بود.


ارتباط دانشگاه و صنعت را چگونه ارزیابی می کنید و چه پیشنهاداتی برای گسترش آن دارید؟
در کل ایران و همه رشته ها ارتباط خوب نیست ولی در این چند سال اخیر با درایت مقام معظم رهبری و تأکید بر تأسیس شرکت های دانش بنیان و تولید محصولات دانش بنیان ، به تدریج در مسیر صحیح قرار می گیریم.

ارزیابی شما از دروس دانشگاهی رشته مهندسی پزشکی ، کاربردی کردن آن برای بیشترین سودرسانی به جامعه و نیز شغل های مناسب برای دانش آموختگان این رشته چیست؟
این سوال همیشگی همه دانشجویان است. ابتدا چند تعریف کنیم:
تکنسین: تعمیر کار است. مداری که ساخته شده است را یاد می گیرد که تعمیر کند.
مهندس: باید طراحی کند و اصول علمی کارکرد و طراحی مدارات و سیستم ها را یاد می گیرد.
مهندسین ما خود را به سطح تکنسینی کاهش داده اند و دائماٌ هم می گویند این درس ها به چه دردی می خورد. برای کسی که می خواهد مدار ساخته شده را تعمیر کند ، این همه درس تئوری لازم نیست ولی اگر کسی بخواهد طراحی سیستم های جدید را انجام دهد ، باید مفاهیم را هم بلد باشد.

ارزیابی شما راجع به ادامه تحصیل در خارج ازکشور چیست؟
دیدن و آشنایی با سایر کشورهای صاحب علم و صنعت دنیا خوب است و می تواند به انسان ایده های زیادی بدهد ولی نباید دِین خود به این آب و خاک را نیز فراموش کنیم.

لطفاً در خصوص فعالیت های تحقیقاتی خود نیز توضیحاتی دهید.
روی پردازش سیگنال های مغزی در تشخیص بیماری های روانی ، صرع و دروغ سنجی ، هیپنوتیزم متمرکز شده ام. روی ارتباط مؤثر مغزی (Effective Connectivity) نیز کار می کنم. در بُعد عملی نیز روی پزشکی از راه دور و سیستم های آن فعالیت می کنم.

آقای دکتر لطفاً در پایان از اهداف و برنامه هایی که برای آینده در نظر دارید بفرمایید.
توسعه رشته هایی برای نیازهای آینده و ایجاد بسترهای تحقیقاتی برای نیازهای آینده. یکی از نیازهای آینده ، پزشکی از راه دور است. دیگری بیورزونانس است. دیگری رباتیک در راستای توانبخشی است.

از اینکه وقتتان را در اختیار ما قرار دادید ، سپاسگزاریم و برای شما آرزوی سلامتی و توفیق روزافزون داریم.

 

راه ارتباطی با دکتر علی مطیع نصرآبادی: http://www.shahed.ac.ir/nasrabadi/Default.aspx

 

تهیه و تنظیم گفتگو: نیلوفر حسن

 

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، مصاحبه ، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات ، دانشگاه شاهد ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر ، دکتر دکتر علی مطیع نصرآبادی

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل