مرجع مهندسی پزشکی ایران

آشنایی با نحوه عیب یابی و سرویس دستگاه های مانیتورینگ علائم حیاتی

نحوه عیب یابی و سرویس دستگاه های مانیتورینگ علائم حیاتی اولین سیستمی که باید مورد بررسی قرارگیرد و اکثرا ...

نحوه عیب یابی و سرویس دستگاه های مانیتورینگ علائم حیاتی

اولین سیستمی که باید مورد بررسی قرارگیرد و اکثرا مشکل دار می شود، سیستم تغذیه دستگاه است. برای سیستم تغذیه می تواند مشکلات زیر پیش بیاید:
ممکن است اصلا سیستم شما روشن نشود. در این صورت اشکال می تواند از موارد زیر باشد:
اولین موردی که می تواند مشکل داشته باشد، کابل های دستگاه هستند.
مورد بعدی که باید بررسی شود، فیوزهای دستگاه هستند. آنها را چک کنید و در صورت نیاز با فیوز مشابه جایگزین نمایید.
مورد دیگر می تواند مشکل از برد پاور باشد. این برد از قطعات مختلفی (بسته به نوع و مدل دستگاه) تشکیل شده است. در این صورت قطعات زیر را چک کنید:
یک سو کننده ها را چک کنید. اکثر مواقع مشکل دار می شوند.
خازن های نیمه قدرت را چک کنید.
در نهایت ترانس های برد را چک کنید و از سلامت آنها اطمینان حاصل نمایید.

گاها مشاهده می شود که دستگاه spo2 بیمار را نشان نمی دهد و یا این که مقدار نمایش داده شده با آنچه به تجربه بدست آمده تفاوت داشته و یا این که مقادیر نمایش داده شده ثبات لازم را ندارند. در این موارد احتمال دو مشکل وجود دارد:
1- عیب از بردهای داخلی دستگاه می باشد. در اینصورت با توجه به این که این بردها دارای قطعاتی هستند که تهیه و توزیع آن ها در انحصار شرکت های تولید کننده می باشد، توصیه می شود که با بخش خدمات پس از فروش شرکت مربوطه تماس گرفته و از آن ها کمک بخواهید.
2- در اکثر موارد عیب مربوط به پروب دستگاه می باشد. ابتدا از سلامت قسمت انگشتی پروب از نظر فنر و خوب فیکس شدن آن اطمینان حاصل کنید. حال نوبت به تست خود پروب می رسد. برای تست پروب می توانید از یک مولتی متر ساده استفاده کنید. خود پروب می تواند چند مشکل متفاوت داشته باشد.
- ممکن است پین های سوکت آن شکسته باشد و یا این که سیم های خارج شده از قسمت سوکت آن قطعی داشته باشد.
- ممکن است که سیم های خارج شده از انگشتی پروب از قسمت انتهای انگشتی شکسته باشد و دچار قطعی شده باشد.
- ممکن است سنسور و یا مولد IR و یا LED قرمز رنگ پروب خراب شده باشد. برای چک کردن این قسمت ابتدا مولتی متر را بر روی اهم متر می گذاریم. در صورت سلامت LED به هنگام اتصال صحیح اهم متر به آن، نور قرمز رنگی از آن ساطع می شود . مولد IR هم از یک سمت مقاومت محدود و از سمت دیگر مقاومت بالایی را نشان می دهد. سنسور نورانی نیز دارای مقاومت کمی است که با تغییر میزان نور تغییر می کند.
در صورتی که تمام موارد را در مورد پروب امتحان کردید و از سلامت آن اطمینان حاصل نمودید، مشکل از دستگاه است.

 

کلمات کلیدی: biomedical engineering ، مهندسی پزشکی ، آشنایی با مهندسی پزشکی ، معرفی مهندسی پزشکی ، مهندسی پزشکی گرایش بالینی ، مهندسی پزشکی گرایش بیومکانیک ، مهندسی پزشکی گرایش بیوالکتریک ، مهندسی پزشکی گرایش بیومتریال (بیومواد) ، مهندسی پزشکی ایران ، مهندسی پزشکی دانشگاه پیام نور ، پایگاه آموزشی و اطلاع رسانی مهندسی پزشکی ، اخبار و تازه های مهندسی پزشکی ، مقالات مهندسی پزشکی ، آموزش مهندسی پزشکی ، دانلود کتاب های مهندسی پزشکی ، دانلود جزوه های مهندسی پزشکی ، دانلود نمونه سوالات امتحانی مهندسی پزشکی ، تجهیزات پزشکی ، آشنایی با تجهیزات پزشکی ، دستگاه های مانیتورینگ ، دستگاه های مانیتورینگ علائم حیاتی ، نحوه عیب یابی و سرویس دستگاه های مانیتورینگ علائم حیاتی

کد امنیتی رفرش

آشنایی با مهندسی پزشکی

آشنایی با تجهیزات پزشکی

آشنایی با تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

اخبار و تازه‌های مهندسی پزشکی

مقالات مهندسی پزشکی

جزوات دانشگاهی و نمونه سوالات امتحانی

معرفی کتاب ، نرم افزار و سایت

ویدیو و انیمیشن آموزشی

دانلود فایل